به گزارش تحریریه، مسائل گوناگون به ویژه چالش های اقتصادی و نظامی موجب شده اند تا رژیم صهیونیستی تصمیم بگیرد به زودی استراتژی خود در جنگ غزه را تغییر دهد.
روزنامه «تایمز اسرائیل» به نقل از شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، نوشت ارتش در حال آمادهشدن برای تغییر راهبرد نظامی در نوار غزه است و میخواهد آن را به سوی عملیاتی درازمدت هدایت کند.
طبق این گزارش، ارتش اسرائیل مدعی است که با عملیات نظامی فشرده به آنچه میتوانسته دست یابد، رسیده است و حال باید خود را بر روی عملیات محدودتر اما درازمدت با هدف سرنگونی جریان تروریستی حماس متمرکز کند.
گفته میشود این تغییر احتمالی راهبرد، منطبق با خواستههای آمریکا است که خواستار کاهش بمبارانهای شدید و محدودساختن حضور نیروهای نظامی در مناطق شهری است.
به گفته «نیر دِوُری» خبرنگار تایمز اسرائیل، ارتش، منطقه حائلی به عرض یک کیلومتر در نوار مرزی خود با اسرائیل ایجاد خواهد کرد و بدینگونه منطقه حائل موجود را گسترش خواهد داد.
بر اساس این گزارش، نیروهای زمینی اسرائیل که به طور عمده از سربازان وظیفه تشکیل میشوند، منطقه را اشغال خواهند کرد تا اطمینان حاصل شود که غزهایها نمیتوانند به حصار با اسرائیل نزدیک شوند و حملات دقیقی را از آنجا انجام دهند. اما حضور نظامی نسبت به وضعیت کنونی کاهش خواهد یافت.
این خبرنگار در تحلیل خود میگوید: علت احتمالی تغییر راهبرد نظامی در این است که شکست کامل حماس از راه حملات زمینی گسترده به دست نمیآید، بلکه از مسیر جنگ فرسایشی طولانی حاصل میشود. این جنگ ممکن است ماهها، شاید حتی سالها به طول انجامد؛ اما ایجاد واقعیتی جدید در غزه نیازمند فرآیندی دیپلماتیک و اقدامات اقتصادی و نظامی است.
این گزارش مربوط به تغییر احتمالی راهبردی در حالی منتشر میشود که اسرائیل به طور عمده در شمال غزه فعال است و مناطق جنوبی سرشار از غیرنظامیان آواره نوار غزه به طور نسبی خارج از کنترل عملیاتی ارتش است.
گزارش شبکه خبری بلومبرگ هم حکایت از آن دارد که هزینه های اقتصادی جنگ هم برای اسرائیل به شدت بالا رفته است و اسرائیل احتمالا سال آینده با ادامه جنگ در غزه، هزینه های نظامی خود را بیش از ۸ میلیارد دلار افزایش خواهد داد.
بر اساس سندی که از طرف وزارت دارایی به پارلمان ارائه شد، بودجه کلی اسرائیل در سال ۲۰۲۴ بالغ بر ۵۶۲ میلیارد شکل (۱۵۵ میلیارد دلار) خواهد بود که در مقایسه از ۵۱۳ میلیارد شکل سال جاری بیشتر است.
طبق گزارش ها، هزینه های دفاعی اسرائیل در سال آینده حداقل ۳۰ میلیارد شکل افزایش خواهد یافت. بر اساس برآوردهای اخیر مؤسسه رتبه بندی مودیز، این تخمین ها نشان دهنده هزینه های بالای جنگ است که حداقل هر روز ۲۶۹ میلیون دلار برای اسرائیل تمام می شود.
علاوه بر این پیش بینی می شود جنگ کنونی به اقتصاد اسرائیل شدیدتر از درگیری های قبلی ضربه وارد می کند.
در کنار هزینه های نظامی، ۱۰ میلیارد شکل اضافی هم برای پوشش تخلیه حدود ۱۲۰ هزار نفر از مناطق مرزی شمالی و جنوبی اسرائیل، افزایش بودجه برای پلیس و سایر خدمات امنیتی و بازسازی شهرک های تخریب شده در جریان حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل مورد نیاز است.
بلومبرگ خاطرنشان کرد که اسرائیل از «تعداد زیادی موشک پرهزینه برای حملات هوایی خود در غزه و رهگیری موشکها و پهپادهای شلیک شده به خاک اسرائیل استفاده میکند».
این مسائل مالی و اقتصادی درحالی مطرح شده اند که انتظار می رود درآمدهای دولت به دلیل کاهش مالیات شرکت ها و املاک و همچنین کاهش شدید مصرف شهروندان ۳۵ میلیارد شکل کاهش یابد.
پایان/
نظر شما